Onderhoud, reiniging en mechanische ventilatiebox vervangen


Onderhoud, reiniging en mechanische ventilatiebox vervangen

 • Zeker van een schone en gezonde lucht in huis
 • Risico’s voor gezondheid voorkomen

Voor schone en gezonde lucht in huis is het goed dat u uw ventilatiesysteem op tijd laat reinigen. Dit om risico’s voor gezondheid en onnodige slijtage van het systeem te voorkomen.

Ventilatie in uw woning

Is er in uw woning  mechanische ventilatie? Dit kunt u herkennen aan ventielen in muur of plafond.Ook zijn er waarschijnlijk roosters en ‘draai-kiep’ramen.In de keuken, het toilet en de badkamer wordt de lucht door een ventilator naar buiten afgevoerd.In de keuken of badkamer, zit vaak een schakelaar met twee of drie standen waarmee u de ventilator snelheid kunt instellen. Op zolder of in een berging hangt vaak de ventilatiebox

Mechanische ventilatie voert vervuilde lucht af uit uw huis.

De afvoerkanalen van ventilatiesystemen raken in de loop van de jaren verstopt.Hierdoor wordt vervuilde lucht niet meer goed afgevoerd.Ook vermindert de afzuigcapaciteit.Het is daarom verstandig om deze regelmatig  te reinigen.

Ventilator vervangen voor één met een gelijkstroommotor

Vrijwel alle bestaande badkamer-, toilet- en woonhuisventilatoren zijn voorzien van wisselstroommotoren en verbruiken ongeveer €80,- per jaar aan elektriciteit. Vervanging door een ventilator met moderne gelijkstroommotor geeft een besparing van €60,- tot €70,- per jaar

Waarom is reinigen van uw mechanische ventilatiesysteem nodig?

Uw mechanische ventilatie voert vervuilde lucht in uw huis af. Dat gebeurt via de afzuigers in uw badkamer, douche en keuken. En de frisse lucht van buiten? Die komt binnen via ventilatieroosters of een open raam.

Afspraak maken?

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Maak hier uw keuze

  mechanische ventilatiemechanische ventilatie met warmteterugwinning

  Soort reiniging

  1 ventilator2 ventilatiesysteem3 volledig (1+2)4 volledig (1+2) en dan gelijktijdige vervanging van de afzuigbox

  Gewenste datum

  Uw bericht